Печиво "Персики"

Безумовно красива та ефектна випічка. Прикраса будь-якого святкового стола. Дітям вона сподобається не тільки по зовнішньому вигляду а й за смаком, а дорослі пригадають смак дитинства. Неприпустимо забутий рецеп, на перший погляд здається складним. Та варто тільки розпочати і процес вас захопить. 

80 гр. маргарину або масла;

3,5 склянки борошна;

1 склянка цукру;

3 жовтка;

2 ст.л. сметани;

1 пакетик розпушувача;

ванільний цукор.

Масло перетерти з борошном, додати розпушувач. Жовтки перетерти з цукром, ванільним цукром та сметаною. З'єднати борошно з рідкою масою та замісити круте тісто. Довго тісто не місити, щойно тісто поєднається залишити його у холодильнику на 30 хвилин. 

З тіста зформувати кульку розміром з грецький горіх, намагатись придати форму півкулі. Викладати на бляшку трішки на відстані одна від одної, адже в процесі випікання печиво підросте. Випікати 15 хвили при температурі 175 градусів.

У готового печива вирізати ножем середину та заповнити начинкою, з'єднати два печива разом.

Начинка:

0,5 л. сгущеного вареного молока;

горішки (попередньо підсмажити на пательні та подрібнити)

крихти від печива, які залишились після вирізання середини (підсушити в духовці та подрібнити)

Готові "персики" по черзі окунати в рідину жовтого і червоного кольорів. Найкраще приготувати сік з буряка та моркви натерши їх на терці і вичавити через марлю. Я скористалась харчовим барвником червоного та жовтого кольорів розвівши їх у воді. Після цього одразу обкачати у цукрі та дати декілька годин обсохнути і набути твердої шкуринки. 


А тепер те, про що ми, господині воліємо замовчувати. Про маленькі недоліки і відступи від рецептів, але зазвичай ми вміємо все швидко виправляти і цього крім нас ніхто не помітить. Мені зазвичай хочеться завжди усього і по-більше. Так було і в цей раз. Я сипнула більше борошна і коли добавила рідку частину тіста то її виявилось мало для того щоб замісити тісто. Отже я не розгубилась і додала ще трішки сметани. Чим зовсім не погіршився рецепт і напрочуд усе вдалося. 

Коментарі

Дописати коментар