Хліб усьому голова!
25 грам дріжджів;
1 ст.л. цукру;
1 ст.л. солі;
1 ст.л. оцту;
2,5 літра борошна.
У теплу воду додаємо цукор, добавляємо дріжджі і даємо час, 5 хвилин постояти і розчинитись складникам. Додаємо сіль, оцет та частинами борошно і вимішуємо тісто на протязі 10-15 хвилин, щоб наситити хліб киснем, руки змащуємо олією для зручності вимішування. Коли тісто відстає від рук, накриваємо рушником і ставимо у тепле місце підходити на 1 годину.
Після того як тісто підійшло, ділимо його на три частини , викладаємо в форми і ставимо на розстойку ще на пів години.
Випікаємо при температурі 175 градусів у попередньо розігрітій духовці, тривалістю 50-60 хвилин. Решітку виставляємо на найнижчий рівень у духовці.
Весь процес легкий і в принципі не зіштовхнулась з жодними труднощами. Єдиний мінус, процес випікання хліба є тривалим. Я використовую спеціальні форми для випікання хліба. Форму попередньо змащую олією. Після випікання хлібець легко виходить з форми. Перевірити чи хліб спікся можна постукати по буханцю, має бути глухий звук.
Можливо після домашнього хліба вам не захочеться магазинного!
А коли класти сіль і оцет?
ВідповістиВидалитиДяку за уважність. Одразу після того, як розчиняться перші складники і декілька хвилин постоять.
ВідповістиВидалити