Хліб усьому голова! 

1 літра води;
25 грам дріжджів;
1 ст.л. цукру;
1 ст.л. солі;
1 ст.л. оцту;
2,5 літра борошна.



У теплу воду додаємо цукор, добавляємо дріжджі і даємо час, 5 хвилин постояти і розчинитись складникам. Додаємо сіль, оцет та  частинами борошно і вимішуємо тісто на протязі 10-15 хвилин, щоб наситити хліб киснем, руки змащуємо олією для зручності вимішування. Коли тісто відстає від рук, накриваємо рушником і ставимо у тепле місце підходити на 1 годину. 

Після того як тісто підійшло, ділимо його на три частини , викладаємо в форми і ставимо на розстойку ще на пів години.

Випікаємо при температурі 175 градусів у попередньо розігрітій духовці, тривалістю 50-60 хвилин. Решітку виставляємо на найнижчий рівень у духовці. 

Весь процес легкий і в принципі не зіштовхнулась з жодними труднощами. Єдиний мінус, процес випікання хліба є тривалим. Я використовую спеціальні форми для випікання хліба. Форму попередньо змащую олією. Після випікання хлібець легко виходить з форми. Перевірити чи хліб спікся можна постукати по буханцю, має бути глухий звук. 

Можливо після домашнього хліба вам не захочеться магазинного!





Коментарі

  1. Дяку за уважність. Одразу після того, як розчиняться перші складники і декілька хвилин постоять.

    ВідповістиВидалити

Дописати коментар