МЕДОВИК
Тісто:
450 гр. меду;
4 яйця;
1 ч.л. солі;
1 пакетик розпушувачу.;
1 пакетик розпушувачу.;
250 гр борошна.
Усі інгрідієнти перемішуємо, залишаємо постояти 15 хвилин. Розмір бляшки 40х30 - випікаємо три коржа. Коржі випікаємо на пергаменті. Після випікання обрізаємо края коржів та розрізаємо навпіл. Виходить шість коржів для торта. Випікаємо в завчасно прогрітій духовці при температурі 175 градусів, 5-6 хвилин. До золотавого кольору. Даємо коржам охолонути.
Крем:
800 мл. молока;
4 л. крохмалю;
3 яйця;
250 гр. цукру;
200 гр. масла;
ванільний цукор;
Молоко вливаємо в кастрюлю, всипаємо цукур та ставимо на маленький вогонь. Частину молока ретельно змішуємо з яйцями і крохмалом та тонкою цівкою вливаємо в кастрюлю до решти молока. Постійно помішуючи вінчиком, массу доводимо до загустіння. Коли на поверхні з'являються перші важкі бульбашки, крем знімаємо з вогню. Одразу переливаємо крем в миску та накриваємо харчовою плівкою (в контакт з кремом). Охолоджуємо до кімнатної температури. Масло кімнатної температури збиваємо міксером та поступово, частинами вводимо крем.
Перемазуємо коржі кремом. Бока і верх торта посипаємо піджариними, подрібненими горіхами.
Торту даємо вистоятись ніч та якщо поспішаєте то не менше 5 годин.
Смакота
ВідповістиВидалити