МЕДОВИК


МЕДОВИК

Тісто:

450 гр. меду;
4 яйця;
1 ч.л. солі; 
1 пакетик розпушувачу.;
250 гр борошна.

Усі інгрідієнти перемішуємо, залишаємо постояти 15 хвилин. Розмір бляшки 40х30 - випікаємо три коржа. Коржі випікаємо на пергаменті. Після випікання обрізаємо края коржів та розрізаємо навпіл. Виходить шість коржів для торта.  Випікаємо в завчасно прогрітій духовці при температурі 175 градусів, 5-6 хвилин. До золотавого кольору. Даємо коржам охолонути.

Крем:

800 мл. молока;
4 л. крохмалю;
3 яйця;
250 гр. цукру;
200 гр. масла;
ванільний цукор;

Молоко вливаємо в кастрюлю, всипаємо цукур та ставимо на маленький вогонь. Частину молока ретельно змішуємо з яйцями і крохмалом та тонкою цівкою вливаємо в кастрюлю до решти молока. Постійно помішуючи вінчиком, массу доводимо до загустіння. Коли на поверхні з'являються перші важкі бульбашки, крем знімаємо з вогню. Одразу переливаємо крем в миску та накриваємо харчовою плівкою (в контакт з кремом). Охолоджуємо до кімнатної температури. Масло кімнатної температури збиваємо міксером та поступово, частинами вводимо крем.  

Перемазуємо коржі кремом. Бока і верх торта посипаємо піджариними, подрібненими горіхами. 
Торту даємо вистоятись ніч та якщо поспішаєте то не менше 5 годин.



Маленьки хитрощі: Корж буде важко зніматися з пергаменту, тому його слід перевернути та за допомогою силіконового пензлика змастити водою. Коли дійдете до кінця, початок паперу для випікання вже можна пробувати знімати. Не лякайтеся, коржі не встигнуть промокнути від води. Мабуть це єдиний ньюанс. Горіхи обо'язково треба піджарити, інакше не буде приємного горіхового аромату. 



Коментарі

Дописати коментар