Печиво "Лимони"

100 гр. масла;
1 шт. яйце;
150 гр. цукру;
150 мл. молока;
ваніліний цукор;
цедра одного лимона;
1 ч.л. розпушувача;
1 ч.л. куркуми;
500 гр. борошна.

    М'яке масло збиваємо та додаємо до нього одне яйце, тоді додаємо цукор, ванільний цукор, цедру лимона, розпушувач, куркуму, молоко, ретельно розмішуємо щоб розчинився цукор. Додаємо борошно та замішуємо м'яке тісто. Тісто буде м'яке, еластичне та не приліпатиме до рук. Накриваємо його плівкою та відкладаємо у холодильник на 1 годину. 
    З тіста формуємо ковбаску, ножем відрізаємо однакової величини шматочки та формуємо у вигляді овала, а краї робимо гострі. Важливо добре зробити краї щоб після випікання вони не стягнулися і їх було добре видно. 
Випікаємо при температурі 175 градусів, 15 хвилин. Не обов'язково щоб тістечка мали рум'яну шкуринку.





сік одного лимона;
1 ч.л. куркуми;
50 мл. води.

    До лимонного соку додаємо воду і куркуму. Змащуємо охолоджені тістечка сиропом та обкачуємо у цукрі. За бажанням краї лимона можна відтінити зеленим кольором, використавши відповідний харчовий барвник. Дати вистоятись 2 години щоб утворилась цукрова шкоринка і хутенько робити чай.  

Тістечка легкі у приготуванні, а на столі виглядають неперевершено. 


Коментарі