СИРНИК ВАРЕНИЙ

ТІСТО:
400г борошна;
200г масла;
200 г цукру;
3 яйця;
цедра 1го лимона;
1 ч.л. амонію;
3 ст.л. холодного молока

    Борошно січемо з маслом та змішуємо з цедрою. Далі розчиняємо в молоці амоній. Яйця збовтуємо з цукром, амонієм й замішуємо тісто. Тоді кладемо у холодне місце на 30 хвилин, аби воно відпочило. Потім ділимо його на 3 частини, розкачуємо коржі тощиною 5-7 мм, й накрутивши на валок, переносимо їх на бляшку. Коржі потрібно поколоти виделкою. Печемо їх до золотистого кольору  при темперетурі 175 градусів. 

СИРНА МАСА:
1 кг сиру;
5 жовтків;
2 склянки цукру;
150 г масла;
2 ст. ложки крохмалю;
1,5 скл. молока;1 пакетик ванільного цукру.

    Сир перетераємо через сито або на бледері. Відділяємо жовтки від білків. У кастрюлі із товстим дном збиваємо жовтки з цукром та ванільним цукром до побіління, потроху додаємо молоко, сир, масло, (родзинки і цукати за бажанням). Ставимо суміш на маленький вогонь, весь час помішуємо, не даючи їй закипіти. Так тримаємо 20-25 хвилин і знімаємо. Як почне гуснути, перемащуємо нею коржі. Зверху заливаємо шоколадом. 



  





  Сирник варений - це один з різновидів сирника. Він добрий тим, що його можна розтягнути в часі: спочатку за кілька днів наперед спекти коржі, а сирну масу зробити в останню чергу. Цей сирник мусить постояти добу, перш ніж його подавати. Просякнуті сирною масою коржі стають настільки ніжними і м'якими, що просто тануть в роті. 

    На  охолодження тісто відправляти обов'язково, тоді з ним буде легше працювати. А при розкачуванні коржів притрушуйте стіл борошном.

Коментарі